5 λόγοι για να αναβαθμίσετε το Website σας από Drupal 7 σε Drupal 8

Στον κόσμο της Πληροφορικής τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν, αναβαθμίζονται, ανανεώνονται, αποκτούν νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με το Drupal. Ήδη η έκδοση 8 διανύει το 4ο έτος της, ενώ τα περισσότερα websites Drupal σήμερα, βασίζονται στην έκδοση 7.

Θα έπρεπε κανείς να αναβαθμίσει το website του στην έκδοση 8; Για ποιο λόγο; 

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλούς λόγους, αλλά ας δούμε 5 μόνο από αυτούς:

  1. Η έκδοση 8 διαχειρίζεται τη μνήμη και το περιεχόμενο με διαφορετικό τρόπο και πιο αποδοτικό και έτσι το website σας θα "φορτώνει" πιο γρήγορα στον browser.
  2. Η έκδοση 8 είναι σχεδιασμένη για να λειτουργεί άψογα στα κινητά και έτσι το χαρακτηριστικό "responsive" λειτουργεί τέλεια χωρίς να χρειάζεται να κάνετε εσείς τίποτα για αυτό.
  3. Το περιβάλλον διαχείρισης της έκδοσης 8 είναι πιο εύκολο για τους χρήστες. Ο νέος wysiwyg editor έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Drupal. Επίσης, οι αλλαγές μπορούν να γίνονται εύκολα, βλέποντας άμεσα το αποτέλεσμά τους.
  4. Η έκδοση 8 είναι πολύ πιο εύκολη στις αναβαθμίσεις και στις ενημερώσεις. Όταν θα κυκλοφορήσει η έκδοση 9 θα μπορείτε πολύ πιο εύκολα να μεταβείτε σε αυτήν. Επίσης, τα modules της έκδοσης 8 είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να είναι συμβατά με επόμενες εκδόσεις του Drupal.
  5. Η έκδοση 8 είναι σχεδιασμένη για το μέλλον και δίνει δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο σε οποιαδήποτε συσκευή, όπως ένα έξυπνο ψυγείο! 

Τα βήματα της αναβάθμισης στην έκδοση 8 από την 7 είναι σε γενικές γραμμές τα παρακάτω:

  • Καταγράφουμε όλα τα modules που χρησιμοποιούμε στο site μας.
  • Παίρνουμε backup το site.
  • Εγκαθιστούμε μια καινούρια καθαρή έκδοση Drupal 8.
  • Εγκαθιστούμε όλα τα modules που είχαμε στην έκδοση 8.
  • Επαναφέρουμε το site μας από το backup στη νέα έκδοση!

Αν χρειάζεστε βοήθεια για να αναβαθμίσετε το δικό σας website Drupal, επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Categories: