Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

AntivirusΘα πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί όταν περιηγούμαστε στο διαδίκτυο. Ποιες σελίδες επισκεπτόμαστε, ποιους εμπιστευόμαστε, τι αρχεία κατεβάζουμε μήπως περιέχουν ιούς και μολύνουν τον υπολογιστή μας.

  • Για να προφυλαχθούμε από τους ιούς, θα πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας ένα πρόγραμμα Antivirus, το οποίο θα ενημερώνεται καθημερινά. Υπάρχουν δωρεάν προγράμματα Antivirus που μπορούμε να κατεβάσουμε, όπως το AVG.
  • Για να προφυλαχθούμε από επιθέσεις, εισβολείς που θα επέμβουν στα δεδομένα μας μέσω του διαδικτύου, θα πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο και ρυθμισμένο ένα Τείχος προστασίας. Τείχος προστασίας υπάρχει ενσωματωμένο στα Windows.
  • Για να βεβαιωθούμε για την ταυτότητα μιας οντότητας, προσώπου, οργανισμού, υπολογιστή κλπ, και να κάνουμε πιο ασφαλείς συναλλαγές στο διαδίκτυο, χρησιμοποιούμε τα ψηφιακά πιστοποιητικά. Αυτά είναι ηλεκτρονικά έγγραφα, που εκδίδονται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, από Αρχές Πιστοποίησης και ενσωματώνονται σε κρυπτογραφημένες ιστοσελίδες ή μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.