Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη λειτουργία του Drupal

Despina Kamilali's picture

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα όσο δουλεύετε με το site σας, υποβάλετε το ερώτημά σας εδώ.

Despina Kamilali's picture

Ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε αρκετούς από εσάς, οφείλεται στα πολλά log messages. Κάντε κλικ στην επιλογή "Δείτε όλα τα Microlearning" για να δείτε τα τελευταία 2 μαθήματά μας για το πώς θα διαγράψουμε τα log messages και πώς θα ορίσουμε να δημιουργούνται λιγότερα.

Καλησπέρα τα προβληματά μου ειναι τα εξής : 1)Ακολουθησα τα βηματα για την εισαγωγη εικονας σε αρθρο αλλα δν μου βγαζει την εικονα . Αυτο που εγραψα ειναι το εξης <img src="/images/lhr.jpg"> . Μηπως ειναι λαθος ; 2)Εβαλα τον χαρτη σε αρθρο αλλα δεν το βλεπεις χωρις να μπεις εσωτερικα στο αρθρο . Επρεπε να φαινεται ; 3)Δεν μπορω να κατανοησω τον βηματα για την δημιουργια υπερσυνδεσμου .
Despina Kamilali's picture

1ος έλεγχος: Για να εμφανιστεί η εικόνα, πρέπει πρώτα να την έχετε ανεβάσει στο site μέσω του ftp. Έτσι όπως γράψατε την εντολή: <img src="/images/lhr.jpg"> καταλαβαίνω ότι έχετε δημιουργήσει και έναν φάκελο Images και έχετε βάλει εκεί την εικόνα. Το έχετε κάνει αυτό; 2ος έλεγχος: Έχετε επιλέξει στο text format το FULL HTML;
Despina Kamilali's picture

Όταν ορίζουμε το άρθρο μας να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα, μόνο ένα μέρος του και όχι όλο θα εμφανιστεί. Αν υπάρχει κείμενο πριν τον χάρτη για παράδειγμα ή ο χάρτης είναι μεγάλος, δεν θα εμφανιστεί στην αρχική σελίδα αλλά όταν κάνετε κλικ στο άρθρο για να το δείτε ολόκληρο.
Despina Kamilali's picture

Έχω τροποποιήσει το Microlearning "Δημιουργία Υπερσυνδέσμου με Button στο Startup Growth Lite". Εξηγεί πιο αναλυτικά τη δημιουργία υπερσυνδέσμου. Μελετήστε το κι αν έχετε πάλι απορία, γράψτε μου.
Despina Kamilali's picture

Έχω τροποποιήσει το Microlearning "Δημιουργία Υπερσυνδέσμου με Button στο Startup Growth Lite". Εξηγεί πιο αναλυτικά τη δημιουργία υπερσυνδέσμου. Μελετήστε το κι αν έχετε πάλι απορία, γράψτε μου.
teoveroia's picture

Δεν ξέρω τι γίνεται! Προσπαθώ να κάνω τα βήματα τα οποία περιγράφεται και μου βγάζει παντού erro! Ούτε να βγω από το λογαριασμό δεν μπορώ. Βγάζει αυτά που σας στέλνω αν μπορείτε να βγάλετε άκρη... PDOException: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1142 INSERT command denied to user '2216987_mathima'@'83.125.22.189' for table 'watchdog': INSERT INTO {watchdog} (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (:db_insert_placeholder_0, :db_insert_placeholder_1, :db_insert_placeholder_2, :db_insert_placeholder_3, :db_insert_placeholder_4, :db_insert_placeholder_5, :db_insert_placeholder_6, :db_insert_placeholder_7, :db_insert_placeholder_8, :db_insert_placeholder_9); Array ( [:db_insert_placeholder_0] => 1 [:db_insert_placeholder_1] => user [:db_insert_placeholder_2] => Session opened for %name. [:db_insert_placeholder_3] => a:1:{s:5:"%name";s:5:"admin";} [:db_insert_placeholder_4] => 5 [:db_insert_placeholder_5] => [:db_insert_placeholder_6] => http://e-forologika.eu.pn/node?destination=node [:db_insert_placeholder_7] => http://e-forologika.eu.pn/ [:db_insert_placeholder_8] => 109.242.204.62 [:db_insert_placeholder_9] => 1476737176 ) in dblog_watchdog() (line 160 of /srv/disk15/2216987/www/e-forologika.eu.pn/modules/dblog/dblog.module). Error The website encountered an unexpected error. Please try again later.
Despina Kamilali's picture

Στο free hosting έχουμε όριο στο μέγεθος της βάσης δεδομένων. Φαίνεται πως γεμίζει και χωρίς λόγο, ίσως από τα Logs. Διαβάστε πρώτα το Microlearning: "Επιδιόρθωση της βάσης δεδομένων" για να λύσετε το πρόβλημα και στη συνέχεια: "Πώς θα ρυθμίσετε πόσα log messages θα αποθηκεύονται", "Πώς θα καθαρίσετε τα log messages", από την επιλογή Δείτε όλα τα Microlearning.
teoveroia's picture

Σας ευχαριστώ! Όλα πήγαν ρολόι! Γιατί είχα αρχίσει να απογοητεύομαι...
Despina Kamilali's picture

Καλή συνέχεια :-)

Σας ευχαρστώ πολύ . Έλυσα όλα τα προβλήματα μου !!
Despina Kamilali's picture

Μπράβο σας παιδιά! Χαίρομαι τόσο πολύ!
teoveroia's picture

Έχω πρόβλημα με την εισαγωγή του χάρτη σε σελίδα! Ενώ αντιγράφω των κώδικα που μου βγάζει όταν πατάω προεικόνιση για να δω πως θα το βγάζει στο σαιτ δεν μου εμφανίζεται παρά μόνο ένας σύνδεσμος που σε οδηγεί σε μία ιστοσελίδα. Δείτε το λίγο Ευχαριστώ
Despina Kamilali's picture

Το Text Format είναι FULL HTML;

Καλημέρα, παρουσιάζεαι αδυναμία εγκατάσtασης των RUA και pathauto, όποια έκδοση και αν έχω προσπαθήσει. Τα ανεβάζω ως zip και η ανατροφοδότηση είναι πως δεν υπάρχουν σοιχεία στους φακέλους. Μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει; Ευχαρισώ

Καλημέρα, παρουσιάζεαι αδυναμία εγκατάσtασης των RUA και pathauto, όποια έκδοση και αν έχω προσπαθήσει. Τα ανεβάζω ως zip και η ανατροφοδότηση είναι πως δεν υπάρχουν σοιχεία στους φακέλους. Μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει; Ευχαριστώ

Με το RUA είμαι εντάξει παραμένει το δεύτερο!
Despina Kamilali's picture

Μήπως σας βγάζει μήνυμα και δεν σας αφήνει να ανεβάσετε το αρχείο; Ίσως δεν επιτρέπει ο server τώρα να το ανεβάσετε. Θα κάνετε το εξής: 1. Θα κατεβάσετε το zip αρχείο που πρέπει στον υπολογιστή σας και θα το αποσυμπιέσετε. 2. Μέσα στο αποσυμπιεσμένο θα βρείτε ένα φάκελο με το όνομα του module. Π.χ. pathauto. 3. Θα συνδεθείτε με το ftp στο site σας. 4. Στο παράθυρο του server, θα μπείτε στη διαδρομή: sites\all\modules. 5. Μέσα σε αυτόν το φάκελο modules θα ανεβάσετε το φάκελο που είπαμε πριν. Δηλαδή τον pathauto. Θα τον τραβήξετε να ανέβει. Οπότε θα γίνει υποφάκελος του φακέλου Modules. 6. Θα συνδεθείτε μετά στο site σαν διαχειρίστρια, θα πάτε στα modules και θα το δείτε εγκατεστημένο αλλά όχι ενεργοποιημένο. 7. Θα το ενεργοποιήσετε και ΟΚ. Αν χρειαστείτε βοήθεια γράψτε μου πάλι.

καλησπέρα, κατα την εισαγωγή του username και του password για να κανω log in τη σελίδα μου υπήρξε λαθος 5 φορές και τώρα ζητάει ειναι e-mail προκειμενου να ανακτήσω τον κωδικό μου.Αλλά ποιο e-mail πρέπει να εισάγω?
Despina Kamilali's picture

Ήταν η πρώτη φορά που προσπαθήσατε; Δίνατε το admin - password?

άνοιξε τελικά! ευχαριστώ πολύ!
Despina Kamilali's picture

Χαίρομαι πολύ! Καλή συνέχεια!