Ποιες Δεξιότητες Αναζητούν οι Εταιρείες το 2019

Θέλετε να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας με νέες πολύτιμες δεξιότητες; Εμπιστευτείτε το Linkedin!

Το Linkedin ξέρει καλύτερα από όλους, ποιες είναι οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες σήμερα, για το προσωπικό που θέλουν να προσλάβουν. Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν άτομα και εταιρείες  με σκοπό τις προσλήψεις και τις συνεργασίες. Σύμφωνα με έρευνα του Linkedin, οι εταιρείες αναζητούν σήμερα νέες δεξιότητες για το προσωπικό που θέλουν να προσλάβουν.

Οι δεξιότητες αυτές είναι:

 1. Cloud Computing: Οι επιχειρήσεις αναζητούν απεγνωσμένα μηχανικούς που με αυτή τη δεξιότητα καθώς η ζήτηση για το Cloud ανεβαίνει συνεχώς και ταχύτατα.
 2. Τεχνητή Νοημοσύνη: Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) είναι εδώ!
 3. Analytical Reasoning: Ο κατακλυσμός από δεδομένα σήμερα δημιουργεί την ανάγκη στις επιχειρήσεις για προσωπικό που τα αξιολογεί και παίρνει γρήγορα έξυπνες αποφάσεις βασισμένες σε αυτά.
 4. Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού: Σήμερα δε χρειαζόμαστε διευθυντές που να δίνουν διαταγές, αλλά ηγέτες που εμπνέουν και ενδυναμώνουν το προσωπικό και τέτοιοι είναι λίγοι.
 5. UX Design: Το User Experience είναι ο σχεδιασμός των εφαρμογών όπως τα websites, ώστε να λειτουργούν όπως ικανοποιεί τους ανθρώπους.
 6. Ανάπτυξη Εφαρμογών για Κινητά: Η δεξιότητα αυτή ήταν πάντα σε ζήτηση αλλά ανεβαίνει συνεχώς, καθώς πλέον εφαρμόζεται το μοντέλο σχεδίασης "πρώτα για κινητό" σε όλες τις εφαρμογές.
 7. Παραγωγή Βίντεο: Το 70% όλου του περιεχομένου που διακινείται στο Ιντερνετ έχει τη μορφή βίντεο! Οι εργαζόμενοι που ξέρουν πώς να το δημιουργούν είναι πολύτιμοι!
 8. Υπεύθυνος/Υπεύθυνη Πωλήσεων: Ήταν πάντα σε ζήτηση και συνεχίζει να είναι. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν πραγματικά ικανοί εργαζόμενοι με αυτή τη δεξιότητα.
 9. Μεταφραστής/Μεταφράστρια: Ο σύγχρονος κόσμος είναι περισσότερο συνδεδεμένος από ποτέ! Το μοναδικό πρόβλημα είναι η γλώσσα και η μετάφραση είναι η λύση του!
 10. Παραγωγή Ήχου: Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τελευταία για podcasts στο Ιντερνετ και μεγάλη ζήτηση για εργαζόμενους που γνωρίζουν να τα δημιουργούν.
 11. Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας: Οι έξυπνες συσκευές θα μπορούν πλέον να καταλαβαίνουν φωνητικές εντολές. Το αυτοκίνητο, το ψυγείο, θα καταλαβαίνουν τι τους λέμε!
 12. Scientific Computing: Είναι η δεξιότητα της χρήσης των υπολογιστών για την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, με σκοπό την επίλυση επιστημονικών προβλημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις.
 13. Ανάπτυξη Παιχνιδιών: Υπάρχει ακόμα μεγάλη ανάγκη για τις δεξιότητες ανάπτυξης online παιχνιδιών που συναρπάζουν τους παίκτες.
 14. Social Media & Digital Marketing: Τα Social Media και το Ιντερνετ παραμένουν το δημοφιλές μέσο για την επικοινωνία των εταιρειών με τους πελάτες τους. To digital marketing είναι η δεξιότητα που είναι σε μεγαλύτερη ζήτηση από τις υπόλοιπες δεξιότητες marketing.
 15. Animation - Graphics: Παρόμοια με το βίντεο, το animation και οι εικόνες είναι μια δημοφιλής μορφή περιεχομένου και η δεξιότητα δημιουργίας τους είναι σε υψηλή ζήτηση.
 16. Αρθογραφία: Τα άρθρα δεν είναι μόνο για τις εφημερίδες. Οι εταιρείες αναζητούν εργαζόμενους που γνωρίζουν να διηγούνται ιστορίες και να δημιουργούν ενδιαφέρον περιεχόμενο για το διαδίκτυο.
 17. Industrial Design: Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ανθρώπους που μπορούν να σχεδιάσουν εξαιρετικά προϊόντα.
 18. Συστήματα Υποστήριξης Πελατών: Η υποστήριξη των πελατών είναι πολύτιμη για τους πελάτες, καθώς ένα κακό σχόλιο πελάτη στα social media θα μπορούσε να της στοιχίσει πάρα πολλά!
 19. Software Testing: Καθώς νέες εφαρμογές αναπτύσσονται καθημερινά, υπάρχει μεγάλη ανάγκη. για ανθρώπους που μπορούν να δοκιμάζουν τις εφαρμογές και να εντοπίζουν πιθανά σφάλματα στη λειτουργία τους.
 20. Data Sience: Άλλη μία δεξιότητα που έχει σχέση με τα δεδομένα και αφορά αυτούς/αυτές που μπορούν να μελετούν τα δεδομένα και να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε αυτές τις δεξιότητες;

Μπορείτε να αναζητήσετε courses στο Internet, όπως στο Coursera.

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για μαθήματα UX Design και Digital Marketing στο OpenEducation.GR

 

Photo from Unsplash