5 Συμβουλές για να Φτιάξετε ένα Επιτυχημένο WebSite Όλο Δικό σας!

1. Φτιάξτε ένα Website για να ξεκινήσετε μια καινούρια online επαγγελματική δραστηριότητα

Αν ψάχνετε κάτι καινούριο με το οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε, να η ευκαιρία! Ξεκινήστε μία καινούρια επαγγελματική δραστηριότητα στο Internet μαζί με το καινούριο σας website! Υπάρχει κάτι που αγαπάτε με πάθος; Έχετε κάποιο χόμπυ; Αντλείστε από κει το θέμα του site σας! Κι αν δεν υπάρχει; Τότε βρείτε κάτι το οποίο να θέλει ο κόσμος αυτή την εποχή και να το αναζητά στο Internet και ασχοληθείτε με αυτό! Ή κάτι το οποίο να έχει ζήτηση στο εξωτερικό και δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Αργά ή γρήγορα θα ρθει!

Και πώς θα βγάλετε χρήματα; Υπάρχουν δύο τρόποι.

Ο ένας είναι πουλώντας στους επισκέπτες του site σας προϊόντα ή υπηρεσίες. Για παράδειγμα, αν το χόμπυ σας είναι η κηπουρική και τα λουλούδια, και γράφετε για το πώς να περιποιούνται τα φυτά, πουλήστε τις υπηρεσίες σας ως κηπουρός στους κήπους τους! Ο δεύτερος τρόπος είναι οι διαφημίσεις. Γεμίζοντας το site σας με ενδιαφέρον περιεχόμενο, θα έχετε πολλούς επισκέπτες. Έτσι, εταιρίες που θέλουν να διαφημιστούν θα σας πληρώνουν για τις διαφημίσεις τους. Υπάρχει το adSense της Google με το οποίο μπορείτε να ασχοληθείτε ή το Affiliate Marketing όπως της linkwise, που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Συμβουλή: Μην κοιτάτε μόνο την ελληνική αγορά. Εξερευνήστε και την αγορά του εξωτερικού.

2. Φτιάξτε ένα Website για να προωθήσετε την επιχείρησή σας

Αν έχετε μια δικιά σας επαγγελματική δραστηριότητα, μπορείτε να φτιάξετε ένα website για να μπορούν πιο εύκολα να μαθαίνουν για σας οι πελάτες σας. Θα μπορείτε να τους παρουσιάζετε τι μπορείτε να κάνετε γι αυτούς, τι λένε οι ευχαριστημένοι πελάτες σας για σας και πληροφορίες για να μπορέσουν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας. Αν πουλάτε προϊόντα, μπορείτε να τα προβάλλετε στο website σας και να παίρνετε παραγγελίες ή και να τα πουλάτε κι όλας άμεσα, αν έχει δυνατότητα e-shop. Το website σας θα διαφημίζει τη δουλειά σας και θα ενημερώνει τους πελάτες σας 24 ώρες το 24ωρο! Και να θυμάστε, άλλο η σελίδα στο facebook και άλλο το website!

3. Επιλέξτε το κατάλληλο Όνομα - Domain Name

Μία πολύ σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρετε, είναι το όνομα του Website, το domain name του. Είναι η διεύθυνση που θα πληκτρολογούν οι χρήστες του Internet για να το βρίσκουν. Σκεφτείτε ένα όνομα το οποίο:

  • Να ακούγεται ευχάριστα
  • Να απομνημονεύεται εύκολα
  • Να θυμίζει το θέμα του website
  • Να μην είναι πολύ μεγάλο
  • Να μην το μπερδεύεις με κάποιο άλλο
  • Να μην έχει παύλες
  • Να περιλαμβάνει λέξεις που θα έψαχναν στο google για να βρουν ένα website σαν το δικό σας

4. Κάντε το site σας απλό και ξεκάθαρο

Από την πρώτη κι όλας σελίδα πείτε στους επισκέπτες του website σας, με τον πιο απλό τρόπο, τι τους προσφέρετε και τι θέλετε να κάνουν. Πρέπει οι επισκέπτες να καταλαβαίνουν πολύ εύκολα ποιο είναι το αντικείμενό σας και τι θα κερδίσουν αν περιηγηθούν στις σελίδες σας. Αν θέλετε να κάνουν κάτι πείτε το ξεκάθαρα. Προτρέψτε τους να αγοράσουν τα προϊόντα σας ή να ζητήσουν τις υπηρεσίες σας, ή να ενημερωθούν για την καινούρια προσφορά σας. Δείξτε τους πόσο πολύ εκτιμάτε το ότι σας επισκέφτηκαν και σας έδωσαν τη δυνατότητα να τους ενημερώσετε για τις δραστηριότητές σας.

5. Γεμίστε το site σας με ποιοτικό και πλούσιο περιεχόμενο!

Γράψτε για όλα αυτά που γνωρίζετε και αγαπάτε και που μπορούν να φανούν χρήσιμα στους επισκέπτες του site σας. Δημιουργήστε πλούσιο ποιοτικό περιεχόμενο. Κάντε τους επισκέπτες σας να μιλούν για σας στους φίλους τους. Προσέξτε τα κείμενά σας πριν τα δημοσιεύσετε ώστε να είναι καλογραμμένα και όχι πρόχειρα. Αν υπάρχουν λέξεις κλειδιά τις οποίες θα χρησιμοποιούσε κάποιος για να αναζητήσει ένα site σαν το δικό σας στο Google, χρησιμοποιήστε τις συχνά μέσα στα κείμενά σας και ιδιαίτερα στους τίτλους των άρθρων σας. Θα σας φέρουν περισσότερους επισκέπτες.

Καλή επιτυχία!