8 συμβουλές για ένα εξαιρετικό προφίλ στο Linkedin!

To Linkedin είναι το πιο επαγγελματικό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά ή να αναπτύξετε το επαγγελματικό σας δίκτυο.

Δημιουργώντας ένα προφίλ στο Linkedin μπορείτε να προβάλλετε τον εαυτό σας, τις δεξιότητές σας και να βοηθήσετε τους recruiters να σας βρουν και να σας προσφέρουν δουλειά. Για να πετύχετε όσο το δυνατόν περισσότερα, είναι σημαντικό να χτίσετε ένα εξαιρετικό προφίλ και να κάνετε τους άλλους να θέλουν να σας γνωρίσουν!

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε:

1. Διαλέξτε την κατάλληλη φωτογραφία.

Η κατάλληλη φωτογραφία, είναι μία πρόσφατη φωτογραφία σας, όπου το πρόσωπό σας καλύπτει περίπου το 60% της επιφάνειας. Μην επιλέγετε μακρινές φωτογραφίες. Θα πρέπει να φοράτε ρούχα που θα φορούσατε στη δουλειά σας και να χαμογελάτε όχι μόνο με τα χείλη αλλά και με τα μάτια σας!

2. Προσθέστε μία φωτογραφία φόντου.

Η φωτογραφία φόντου είναι το δεύτερο αντικείμενο εικόνας στο προφίλ σας και πρέπει να αντιπροσωπεύει κάτι που για σας είναι σημαντικό. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο κάνει τη σελίδα του προφίλ σας ενδιαφέρουσα και έλκει τα βλέμματα των επισκεπτών.

3. Κάντε τον τίτλο σας κάτι περισσότερο από ένα επάγγελμα.

Περιγράψτε πολύ όμορφα την ειδικότητά σας. Με λίγες λέξεις προσπαθήστε να πείτε σε τι ξεχωρίζετε και γιατί κάνετε αυτό που κάνετε. Εμπνευστείτε από τα προφίλ διάσημων επαγγελματιών του κλάδου σας.

4. Γράψτε στην περίληψη την ιστορία σας.

Η περίληψη (summary) είναι η ευκαιρία σας να αναδείξετε τον εαυτό σας. Περιγράψτε με όμορφο τρόπο, σαν ιστορία, γιατί είναι σημαντικά τα όσα κάνατε στη ζωή σας και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που σας κάνουν να ξεχωρίζετε από τους άλλους. 

5. Συμπεριλάβετε όλες τις σχετικές δεξιότητές σας και χρησιμοποιήστε κατάλληλα keywords.

Συγκεντρώστε από το βιογραφικό σας και συμπεριλάβετε στο προφίλ σας, όλες τις δεξιότητες που έχετε και είναι απαραίτητες για έναν επαγγελματία του κλάδου σας. Χρησιμοποιήστε keywords τα οποία πιθανόν να χρησιμοποιούν στις αναζητήσεις, για να βρουν κάποιον σαν και σας.

6. Αναπτύξτε το δίκτυό σας.

Κρατήστε το προφίλ σας ζωντανό δημιουργώντας συνεχώς νέες συνδέσεις, με φίλους, συνεργάτες, συναδέλφους. Μη χάνετε την ευκαιρία να προτείνετε τη σύνδεσή σας στο Linkedin με επαγγελματίες, ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν και θέλετε να κρατήσετε επαφή.

7. Ακολουθήστε επιφανείς επαγγελματίες του κλάδου σας.

Ακολουθώντας άτομα που επηρρεάζουν τις εξελίξεις στον κλάδο σας, δείχνετε ότι αγαπάτε αυτό που κάνετε και θέλετε να μαθαίνετε οτιδήποτε σχετικό. Μπορείτε έτσι και να κοινοποιείτε άρθρα που θεωρείτε σημαντικά, ή να σχολιάζετε και να δείχνετε δραστήριος μέσα στο δίκτυό σας.

8. Αγαπήστε τα Endorsements!

Κάντε το για τους άλλους και μη φοβηθείτε να ζητήσετε ευγενικά κι από αυτούς να πιστοποιήσουν για σας, ότι έχετε μία δεξιότητα κλειδί για το επάγγελμά σας!

 

Πηγές: Forbes, Καριέρα, Business.Linkedin