Κατεβάστε τα Αρχεία για την Εγκατάσταση του Drupal

Μαθησιακός Στόχος: 
Όταν ολοκληρώσετε το μάθημα θα μπορείτε να βρίσκετε και να κατεβάζετε στον υπολογιστή σας τα αρχεία που απαιτούνται για να δημιουργήσετε το δικό σας site Drupal για τις ανάγκες των μαθημάτων.
Εισαγωγή: 
Τα αρχεία που χρειάζονται για την εγκατάσταση του Drupal πρέπει να τα κατεβάσετε πρώτα στον υπολογιστή σας, για να τα ανεβάσετε στη συνέχεια στον χώρο που θα τα φιλοξενεί στο διαδίκτυο και να προχωρήσετε στην εγκατάσταση.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Χρήση διαδικτύου
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Για τη δημιουργία ενός website Drupal, υπάρχουν δύο επιλογές:

  1. Βασική εγκατάσταση του Drupal, στην πιο απλή του μορφή και στη συνέχεια προσθήκη, όλων όσων χρειάζονται, όπως θέματα και modules για να διαμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό και δυναμικό website.
  2. Εγκατάσταση μίας διανομής (distribution) Drupal όπου περιλαμβάνονται ήδη εγκατεστημένα τα περισσότερα από τα απαιτούμενα στοιχεία, για μια εντυπωσιακή και δυναμική εμφάνιση. 

Στα μαθήματα του MOOC DRUPAL, θα χρησιμοποιήσουμε τη δεύτερη επιλογή, ώστε να φτάσουμε πιο γρήγορα και πιο εύκολα στο στόχο μας. Δηλαδή με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, το site μας θα είναι ήδη εντυπωσιακό!

Υπάρχουν πάρα πολλές διανομές διαθέσιμες ελεύθερα στο drupal.org, αλλά θα επιλέξουμε να εγκαταστήσουμε μία από αυτές, προκειμένου να δημιουργήσουμε όλοι παρόμοια websites και να έχουμε παρόμοιες απορίες. 

Για την εγκατάσταση θα χρειαστεί να κατεβάσουμε πρώτα στον υπολογιστή μας τα απαιτούμενα αρχεία. Θα κατεβάσουμε ένα συμπιεσμένο αρχείο, το οποίο πρέπει να αποσυμπιέσουμε. Θα βρούμε μέσα δύο φακέλους:

  • Τον φάκελο db_instances, για τη βάση δεδομένων
  • Τον φάκελο site, του οποίου το περιεχόμενο θα πρέπει να ανεβάσετε με ftp στο site.

Παρακάτω βλέπουμε τον υπερσύνδεσμο για να κατεβάσουμε τα αρχεία της διανομής που θα χρησιμοποιήσουμε στα μαθήματα:

 

Επισήμανση: 
Σημειώστε κάπου, πού βρίσκεται ο φάκελος με τα αρχεία που κατεβάσατε.
Προτεινόμενη Δραστηριότητα: 
Κατεβάστε στον υπολογιστή σας τα απαιτούμενα αρχεία για την εγκατάσταση του Drupal. Περιηγηθείτε στις σελίδες των διανομών και ανακαλύψτε κι άλλες που πιθανόν να χρειαστείτε για να δημιουργήσετε άλλα websites.
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (3 votes)