10 Συμβουλές για Ένα Πετυχημένο e-Shop!

Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσουμε ένα πετυχημένο και κερδοφόρο e-shop. Μελετήστε και ακολουθήστε 10 συμβουλές που θα φέρουν επισκέπτες στο e-shop σας και θα τους μετατρέψουν σε πελάτες που θα αγοράσουν ξανά και ξανά.

1. Δώστε μεγάλη προσοχή στην αρχική σελίδα.

Η αρχική σελίδα είναι η βιτρίνα του καταστήματός σας. Πρέπει να κερδίσετε τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά! Διατηρήστε την καθαρή και ευανάγνωστη. Αναδείξτε σ' αυτήν τα καλύτερα και τα πιο καινούρια προϊόντα σας. Δώστε πρωταγωνιστική θέση στις φωτογραφίες και περιορίστε τα κείμενα. Προβάλετε τα προϊόντα σας, κάντε προτάσεις αγορών, προβάλετε εβδομαδιαίες, μηνιαίες εκπτώσεις και προσφορές.

2. Δημιουργήστε ένα blog.

Κερδίστε το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των πελατών σας, αποδείξτε ότι είστε ειδικός στο αντικείμενό σας, δημοσιεύοντας ενημερωτικά άρθρα, σχετικά με τα προϊόντα σας, στο blog του e-shop σας. Μην ξεχνάτε να δημοσιεύετε κάθε εβδομάδα. 

3. Δώστε πληροφορίες πληρωμής και αποστολής των προϊόντων.

Δώστε ακριβείς πληροφορίες και ξεκάθαρες, σχετικά με τους τρόπους πληρωμής και αποστολής των προϊόντων. Αν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις για κάποιο λόγο, ενημερώστε τους πελάτες σας για να μη νοιώσουν ότι τους εξαπατήσατε. 

4. Κάντε προαιρετική την εγγραφή του χρήστη.

Μην υποχρεώνετε τους χρήστες να εγγραφούν στη σελίδα σας για να κάνουν μία αγορά. Αφήστε τους οπωσδήποτε να αγοράζουν ελεύθερα, χωρίς να τους καθυστερείτε.

5. Προσπαθείστε να βελτιώνετε συνεχώς το e-shop.

Επικοινωνείστε με τους πελάτες σας και μάθετε τι τους αρέσει και τι όχι. Ρωτήστε τους αν έλαβαν έγκαιρα τα προϊόντα που αγόρασαν. Αν έμειναν ευχαριστημένοι από τις αγορές τους. Δοκιμάστε αλλαγές στα χρώματα του e-shop ή στο στυλ κ.λ.π και παρακολουθήστε αν αυξάνονται οι πωλήσεις σας.

6. Τακτοποιήστε λογιστικά το e-shop σας.

Όπως όλες οι επιχειρήσεις, το e-shop πρέπει να δηλωθεί στην εφορία, στο ταμείο εμπόρων, στο επιμελητήριο, κ.λ.π. Αν έχετε ήδη άλλο κατάστημα, θα χρειαστεί απλά να δηλώσετε ότι έχετε και e-shop. Συμβουλευτείτε το λογιστή σας. Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας για να συνεννοηθείτε σχετικά με τις πληρωμές.

7. Πουλήστε περισσότερα στους ήδη πελάτες.

Προτείνετε στους πελάτες σας που αγόρασαν κάτι, να αγοράσουν και κάτι ακόμα, σχετικό. Κάντε τους έκπτωση αν αγοράσουν και δεύτερο ή τρίτο προϊόν. Δώστε τους κουπόνι για την επόμενη αγορά τους. Υπάρχουν αντίστοιχα modules του Drupal Commerce για αυτές τις λειτουργίες.

8. Εξειδικευθείτε!

Φροντίστε να γίνετε οι πρώτοι και καλύτεροι σε κάποιον τομέα. Για παράδειγμα, μην πουλάτε γενικά έπιπλα, αλλά μόνο παιδικά έπιπλα και γίνετε οι καλύτεροι σ' αυτό!

9. Χτίστε επικοινωνία με τους πελάτες σας.

Βάλτε σε εμφανές μέρος το τηλέφωνο της επιχείρησής σας για να μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας. Φροντίστε να υπάρχει φόρμα επικοινωνίας για να μπορούν να σας στείλουν κάποιο μήνυμα. Καθιερώστε την εγγραφή και μηνιαία αποστολή news letter. Μετά την ολοκλήρωση μιας αγοράς, στείλτε ένα ευχαριστήριο e-mail στον πελάτη.

10. Διαφημίστε το κατάστημά σας.

Χρησιμοποιήστε τα social media, διοργανώστε διαγωνισμούς με δώρα, διαφημιστείτε με το Google adwords (δεν πληρώνετε αν δεν γίνει κλικ στη διαφήμισή σας)! Προσκαλέστε τους χρήστες να έρθουν στο e-shop σας και κρατήστε τους. Μετατρέψτε τους σε πελάτες!

 

Πηγές: