2. Πώς θα Καταχωρήσετε ένα Νέο Προϊόν χωρίς Παραλλαγές

Ο κύριος σκοπός ενός e-shop είναι η πώληση προϊόντων. Επειδή η άμεση επαφή του επισκέπτη με το προϊόν δεν είναι δυνατή, θα πρέπει να το περιγράψουμε με θελκτικό τρόπο, να το παρουσιάσουμε με ωραίες εικόνες και να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για μια αντικειμενική αγορά.

Πριν καταχωρήσουμε ένα νέο προϊόν:

  • Θα πρέπει να έχουμε ετοιμάσει 3 πολύ ωραίες εικόνες. Το πλάτος των εικόνων σε pixels θα πρέπει να είναι 860 και το ύψος τουλάχιστον 600.
  • Θα πρέπει να σκεφτούμε μία περιγραφή, που θα προβάλει τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και τα οφέλη από την αγορά του (γιατί να το αγοράσει κανείς;). Περιγράφουμε με απλό και κατανοητό τρόπο, σαν να το εξηγούσαμε σε κάποιον παρόντα πελάτη.
  • Θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί την τιμή. Αν είναι ακριβότερη από άλλα e-shops, θα πρέπει να φροντίσουμε να μας προτιμήσουν οι πελάτες για κάποιο άλλο λόγο (υποστήριξη;)

Για να καταχωρήσουμε ένα νέο προϊόν:

  1. Από το μενού Products, επιλέγουμε Add a product.
  2. Επιλέγουμε έναν τύπο προϊόντος που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά με το προϊόν που θέλουμε να καταχωρήσουμε.
  3. Εισάγουμε τον τίτλο και την περιγραφή, την οποία έχουμε ήδη σκεφτεί, όπως παραπάνω.
  4. Στην περιοχή Add new variation, επιλέγουμε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος (χρώμα, μέγεθος, κλπ) και ανεβάζουμε τις εικόνες από τη θέση Images (επιλογή αρχείου και upload). Η πρώτη εικόνα που θα ανεβάσουμε, θα είναι η κύρια του προϊόντος, έτσι όπως θα εμφανίζεται παντού, στις προβολές προϊόντων.
  5. Αφού ανεβάσουμε τις εικόνες, στη θέση product catalog, επιλέγουμε πού θα εμφανίζεται το προϊόν, δηλαδή σε ποια συλλογή, κατηγορία, φύλο, εταιρία θα ανήκει.
  6. Πατάμε Save για να αποθηκεύσουμε το προϊόν.