Πώς να Δημιουργήσετε Ελκυστικούς Τίτλους

Δημιουργήσατε μια καινούρια σειρά μαθημάτων e-learning και ψάχνετε τον κατάλληλο τίτλο που θα τραβήξει την προσοχή των υποψήφιων εκπαιδευομένων και θα τους κάνει να εγγραφούν άμεσα; 

Διαβάστε 7 συμβουλές για να δημιουργήσετε τίτλους που ξεχωρίζουν:

1. Δώστε μια υπόσχεση στο ακροατήριό σας. Κάντε τους μία προσφορά που να μην μπορούν να την αρνηθούν. Μια ευκαιρία που δεν μπορούν να την αγνοήσουν. Πείτε τους, πώς αυτό που θα μάθουν, θα βελτιώσει την προσωπική ή επαγγελματική τους ζωή. Φυσικά, θα λέτε την αλήθεια. Μην υπόσχεστε κάτι που δεν θα γίνει.

2. Δώστε μία αίσθηση ίντριγκας. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε περίεργοι. Αν κάτι μας φαίνεται μυστήριο, ή αν έχουμε λίγες πληροφορίες γι αυτό, θέλουμε να μάθουμε περισσότερα. Κάντε μια ερώτηση και αμέσως δώστε μία απάντηση που θα δείχνει πόσο συναρπαστικά θα είναι τα μαθήματά σας, με έναν εντυπωσιακό τίτλο.

3. Δώστε τους τη λύση στο πρόβλημά τους. Όσοι ενδιαφέρονται για τα μαθήματά σας, έχουν ένα κοινό πρόβλημα. Πείτε τους ποια είναι η λύση που προτείνετε. Διαβεβαιώστε τους ότι με τις γνώσεις που θα πάρουν θα λύσουν το πρόβλημά τους και θα βελτιώσουν τη ζωή τους.

4. Να είστε σαφείς και περιεκτικοί. Έχετε ένα λεπτό για να εξηγήσετε τι πρέπει να περιμένουν οι εκπαιδευόμενοι από το μάθημά σας. Βρείτε τη χρυσή τομή, ώστε να είστε περιγραφικοί χωρίς να είστε φλύαροι.

5. Αν χρειάζεται, να είστε συγκριμένοι. Αν τα μαθήματα αφορούν έναν συγκεκριμένο κλάδο, γράψτε το στον τίτλο. Για παράδειγμα, μη γράφετε "Προγραμματισμός για αρχάριους" αλλά, "Προγραμματισμός, για αρχάριους μηχανολόγους".

6. Μη θυσιάζετε τη σαφήνεια για τη δημιουργικότητα. Μπορεί να σκέφτεστε διάφορους πρωτότυπους τίτλους, που κινούν την περιέργεια, αλλά πάνω από όλα, μην ξεχνάτε πως ο τίτλος πρέπει να πληροφορεί για το περιεχόμενο των μαθημάτων με σαφήνεια.

7. Κάντε τους να ενθουσιαστούν με τη μάθηση. Δημιουργήστε ενθουσιασμό με τον τίτλο σας. Δώστε τους άμεσα κίνητρο για να ξεκινήσουν να μαθαίνουν και να κερδίσουν όσα τα μαθήματά σας θα τους προσφέρουν.

 

Πηγή:

Elearning Industry