Καμήλαλη Δέσποινα

Γεια σας

Είμαι η Δέσποινα Καμήλαλη.

Την τελευταία μέρα στο σχολείο μου, στο 2ο Λύκειο Σερρών, έγραψα στον πίνακα: "Δε θέλω να φύγω!"

Δεν ήθελα να φύγω από την εκπαίδευση. Δεν ήθελα να φύγω από εκεί που οι άνθρωποι μαθαίνουν και εξελίσσονται.

Τα κατάφερα τελικά! :)

Έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής και δεν σταμάτησα να εκπαιδεύω από το 1994. Να βοηθάω μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τις δυνατότητες των Υπολογιστών και να μάθουν πώς μπορούν να τους αξιοποιήσουν για να αλλάξουν τη ζωή τους. Να φτάσουν ψηλά! 

Δεν σταμάτησα επίσης και να εκπαιδεύομαι! Δεν σταμάτησα να σπουδάζω και να μαθαίνω! Από τότε που άνοιξα τη Σχολή μου, κάθε φορά που μου ζητούσαν να τους διδάξω κάτι που δεν το ήξερα, έλεγα πως τώρα έχω πολύ δουλειά, αλλά σε 15 μέρες, θα μπορούσαμε να κάνουμε τα μαθήματα! Έπεφτα με τα μούτρα στο διάβασμα και σε 15 μέρες ήμουν έτοιμη! Έτσι έμαθα τόσες διαφορετικές εφαρμογές και τόσες γλώσσες προγραμματισμού!

Ζούμε σε μια ευλογημένη εποχή, όπου ό,τι θέλεις μπορείς να το μάθεις! Πόσο θα μας ζήλευαν άνθρωποι που έζησαν σε παλιές εποχές και δεν μπορούσαν να σπουδάσουν, να μάθουν!

Στα πλαίσια του διδακτορικού μου, ασχολήθηκα με το e-learning. Την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, τη μεγάλη μου αγάπη! Έφτιαξα το OpenEducation.GR για τις ανάγκες της έρευνάς μου, αλλά και για να συνεχίσω από κει και πέρα να διδάσκω πέρα από τα όρια της τάξης μου, στο διαδίκτυο, προσφέροντας ανοιχτά μαθήματα και υπηρεσίες που βοηθούν τους ανθρώπους να εξελιχθούν και να πετύχουν!

Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το OpenEducation.GR! Αν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα στην καριέρα σας ή στην επιχείρησή σας και πιστεύετε πως μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια των υπολογιστών και του Ιντερνετ, θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω!

Χρησιμοποιήστε την Επικοινωνία για να μου στείλετε το μήνυμά σας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας!