Αλλαγή του Favicon

Μαθησιακός Στόχος: 
Όταν θα ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα θα μπορείτε να αλλάζετε το favicon του website σας.
Εισαγωγή: 
Το favicon είναι το εικονίδιο που εμφανίζεται στην καρτέλα κάθε ιστοσελίδας του website μας (στο πάνω μέρος του παραθύρου). Δεν είναι σωστό να αφήνουμε το προεπιλεγμένο του Drupal. Πρέπει να το αλλάζουμε ώστε να είναι μοναδικό για το δικό μας site.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να βρίσκετε εικόνες στο διαδίκτυο και να τις κατεβάζετε στον υπολογιστή σας και πώς να εντοπίζετε σε ποιο φάκελο βρίσκεται ένα αρχείο.
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Το favicon είναι το χαρακτηριστικό εικονίδιο ενός δικτυακού τόπου που εμφανίζεται στον τίτλο της καρτέλας στο επάνω μέρος του παραθύρου του browser:

Κατά την αρχική εγκατάσταση του Drupal, το favicon είναι το χαρακτηριστικό σήμα του Drupal με τη μπλε σταγόνα. Πρέπει όμως να το αλλάξουμε και να τοποθετήσουμε ένα δικό μας favicon. Για να το κάνουμε αυτό:

Βήμα 1ο.

Βρίσκουμε μία μικρή free εικόνα τύπου png, με διαφανές background. Αν η εικόνα που μας άρεσε είναι μεγάλη τη μικραίνουμε. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε μεγάλη εικόνα για κάτι τόσο μικρό. 

Βήμα 2ο.

Μετατρέπουμε την εικόνα σε μορφή ico (εικονίδιο), χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή μετατροπής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή online-convert. Κατά τη μετατροπή σε ico η εικόνα θα μικρύνει κι άλλο.

Βήμα 3ο.

Συνδεόμαστε σαν διαχειριστές στο website μας και από το μενού Appearance, στο θέμα μας Startup Growth Lite, κάνουμε κλικ στα Settings. Στη θέση Shortcut icon settings, ξετσεκάρουμε την επιλογή Use the default shortcut icon και ανεβάζουμε την εικόνα ico που δημιουργήσαμε. Αποθηκεύουμε τις αλλαγές και είμαστε έτοιμοι!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την αλλαγή του favicon:

Επισήμανση: 
Το αρχείο png που θα χρησιμοποιήσετε αρχικά να είναι μικρό (λιγότερο από 200Χ200 pixels) και να είναι διαφανές το background.
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (2 votes)