Ανέβασμα των Αρχείων του WebSite με FTP

Μαθησιακός Στόχος: 
Στο τέλος του μαθήματος θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα Filezilla για να ανεβάζετε αρχεία για το website σας στον απομακρυσμένο server που το φιλοξενεί.
Εισαγωγή: 
Πριν την εγκατάσταση του Drupal τα απαραίτητα αρχεία θα πρέπει να βρίσκονται στον απομακρυσμένο server. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να τα κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας και στη συνέχεια να τα ανεβάσουμε στον server με ένα πρόγραμμα ftp.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Θα πρέπει ήδη να γνωρίζετε πώς να κατεβάζετε αρχεία στον υπολογιστή σας και πώς να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα ftp.
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει τα παρακάτω:

 1. Να έχετε κατεβάσει στον υπολογιστή σας τα αρχεία Drupal που χρειάζονται. Αποσυμπιέστε το συμπιεσμένο αρχείο zip που κατεβάσατε, γιατί θα χρειαστεί να  ανεβάσετε έναν φάκελο μόνο αυτού του συμπιεσμένου αρχείου.
 2. Να έχετε εξασφαλίσει το free hosting και να έχετε ένα δικό σας domain name.

Πώς θα ανεβάσετε τα αρχεία σας:

 • Αν δεν έχετε εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, εγκαταστήστε τώρα μία εφαρμογή FTP. Σας προτείνω το Filezilla, που χρησιμοποιώ στα βίντεο. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
 • Για τη σύνδεσή σας στον ftp server, θα χρειαστείτε πληροφορίες από τον λογαριασμό ftp που δημιουργήσατε στο freehostingeu (προσέξτε στο βίντεο που ακολουθεί).
 • Θα χρειαστεί πριν ξεκινήσετε να ανεβάζετε τα αρχεία σας, να ρυθμίσετε το Filezilla να σας εμφανίζει τα κρυφά αρχεία. Αυτό γίνεται από το μενού Εξυπηρετητής. Τσεκάρουμε την εμφάνιση των κρυφών αρχείων. 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε με τη σειρά είναι:

 1. Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο freehostingeu.com, κάνοντας κλικ στο "Clients Login". 
 2. Στην σελίδα που εμφανίζεται, κάντε κλικ στην επιλογή "FTP Manager".
 3. Στο FTP Accounts κάντε κλικ στον αριθμό του λογαριασμού σας και στη συνέχεια στο FTP Information, για να εμφανιστούν οι πληροφορίες για τη σύνδεσή σας.
 4. Περάστε στο Filezilla και στις θέσεις Κόμβος, Όνομα Χρήστη και Κωδικός Πρόσβασης, καταχωρήστε τα παραπάνω στοιχεία FTP. Πατήστε "Γρήγορη σύνδεση"  για να συνδεθείτε στο Server.
 5. Μετά τη σύνδεση, θα δείτε το φάκελο με όνομα το όνομα του site σας, στον απομακρυσμένο server, στη δεξιά πλευρά του παραθύρου. Διπλοπατήστε τον για να μπείτε μέσα σ' αυτόν. Αν βρείτε κάποιο αρχείο μέσα διαγράψτε το.
 6. Στην αριστερή πλευρά του παραθύρου εντοπίστε το φάκελο site που βρισκόταν στο αρχείο zip που κατεβάσατε και αποσυμπιέσατε. 
 7. Επιλέξτε όλα τα αρχεία και τους φακέλους του (κλικ στο πρώτο, Shift, κλικ στο τελευταίο) και σύρετέ τα στο δεξιό μέρος για να τα ανεβάσετε στο server.

Αυτό ήταν!

Περιμένετε μέχρι να ανεβούν και ελέγξτε ότι όλα τα αρχεία που έπρεπε να ανεβούν ανέβηκαν. Δείτε τις πληροφορίες στο κάτω μέρος του παραθύρου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ένα από τα αρχεία που ανεβάζουμε δημιουργεί πρόβλημα στην εγκατάσταση και πρέπει να αντικατασταθεί! Είναι το αρχείο .htaccess που θα βρείτε στον πρώτο φάκελο του website σας. Διαγράψτε το και αντικαταστείστε το με αυτό που θα κατεβάσετε από εδώ. Κάντε δεξί κλικ στον υπερσύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση συνδέσμου ως". Δώστε όνομα στο αρχείο .htaccess.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη διαδικασία. Μην ξεχάσετε στο τέλος να αντικαταστήσετε το αρχείο .htaccess!!!:

Επισήμανση: 
Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ανεβούν όλα τα απαιτούμενα αρχεία για την εγκατάσταση του Drupal.
Προτεινόμενη Δραστηριότητα: 
Εγκαταστήστε στον υπολογιστή σας το πρόγραμμα ftp Filezilla. Βρείτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο freehostingeu και συνδεθείτε με τον server. Ανεβάστε τα αρχεία του Drupal στον server.
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
4.5
Average: 4.5 (4 votes)