Δημιουργία Νέου Τύπου Ύλης!

Μαθησιακός Στόχος: 
Όταν ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα θα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο τύπο ύλης, έτσι ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε αντίστοιχες ιστοσελίδες για το website σας, όπως σελίδες πώλησης ακινήτων!
Εισαγωγή: 
Η δημιουργία νέου τύπου ύλης είναι μία από τις πιο σημαντικές δυνατότητες που έχουμε για να δημιουργούμε websites με το Drupal! Δυναμικά Websites, όπως για παράδειγμα αυτά για πωλήσεις και ενοικιάσεις ακινήτων!
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Θα πρέπει να έχετε ήδη δουλέψει με τη δημιουργία λίστας όρων (Taxonomy) και να έχετε δημιουργήσει άρθρα και βασικές σελίδες.
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Η δημιουργία νέων τύπων ύλης, είναι μια πολύ σημαντική δυνατότητα που μας δίνει το Drupal.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε οτιδήποτε σε ένα άρθρο, εισάγοντας εικόνες και κείμενα. Πώς όμως θα μπορέσουμε μετά να διαχειριστούμε την πληροφορία που υπάρχει στις ιστοσελίδες μας; Αν καταχωρούμε τα στοιχεία ακινήτων σε άρθρα, πώς θα ξεχωρίσουμε ποια από αυτά ήταν στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα, ποια ήταν δυάρια ή μονοκατοικίες, ποια νοικιαζόταν και ποια πωλούνταν; Όλες αυτές τις δυνατότητες μας τις δίνει ο τύπος ύλης, σε συνδυασμό με τα Views! 

Μην αμελήσετε να τα μελετήσετε αν θέλετε να γίνετε expert στην δημιουργία websites!

Στο παρακάτω βίντεο, παρουσιάζεται αναλυτικά η δημιουργία νέου τύπου ύλης "Ακίνητο":

Το τμήμα δημιουργίας των λιστών έχει περικοπεί, ώστε να μειωθεί το μέγεθος του βίντεο. Το αντίστοιχο Microlearning για τη δημιουργία λίστας όρων, μπορείτε να το μελετήσετε εδώ.

 

Επισήμανση: 
Συνδυάστε τη μελέτη της δημιουργίας νέου τύπου ύλης, με τη μελέτη των Views.
Προτεινόμενη Δραστηριότητα: 
Σκεφτείτε έναν νέο τύπο ύλης που θα χρειαζόσασταν στο website σας και δημιουργείστε τον. Για να κερδίσετε το Drupal Developer Open Badge, πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργήσετε έναν νέο τύπο ύλης, όπως τις "Ανακοινώσεις".
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (1 vote)