Δημιουργία Νέου Block με Εικόνα

Μαθησιακός Στόχος: 
Όταν ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα θα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο block και να καθορίσετε σε ποιες σελίδες και σε ποιο σημείο θα εμφανίζεται το περιεχόμενό του.
Εισαγωγή: 
Blocks ονομάζονται τμήματα περιεχομένου που εμφανίζονται σε όλες ή μερικές σελίδες του website, σε μία καθορισμένη θέση. Ο πιο απλός τρόπος για να δημιουργήσουμε ένα block είναι αυτός που περιγράφεται σε αυτό το Microlearning!
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Θα πρέπει ήδη να έχετε λίγο εξοικειωθεί με τη δημιουργία απλού περιεχομένου, όπως τα άρθρα.
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Για να δημιουργήσουμε ένα νέο block, από το μενού Structure επιλέγουμε Blocks.

Αν δεν έχουμε αποφασίσει σε ποια περιοχή της σελίδας θα εμφανίζεται το νέο μας block, κάνουμε κλικ στο "Demonstrate block regions (Startup Growth Lite)" για να δούμε τις περιοχές και να αποφασίσουμε. Στη συνέχεια επιλέγουμε Add block για να ξεκινήσουμε τη δημιουργία του block.

Τίτλος

Στον τίτλο του block (block title) μπορούμε αν θέλουμε να μη γράψουμε τίποτα για να μην εμφανίζεται τίτλος. Στην περιγραφή (block description) πρέπει οπωσδήποτε να γράψουμε κάτι, για να καταλαβαίνουμε για ποιο block πρόκειται, όταν το βλέπουμε στη λίστα των blocks.

Περιεχόμενο

Στο κύριο μέρος του (block body) ένα block μπορεί να περιέχει οποιοδήποτε περιεχόμενο, όπως κείμενο, εικόνες, υπερσυνδέσμους, βίντεο, κλπ. Στο παράδειγμά μας εισάγουμε μια εικόνα. Πρώτα ανεβάζουμε την εικόνα με ftp στον server και στη συνέχεια την εισάγουμε στο block με την ετικέτα HTML img. Δείτε παρακάτω το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες. Διαβάσετε περισσότερα για την εισαγωγή εικόνας εδώ

Θέση Προβολής

Αφού εισάγουμε το περιεχόμενο, στη θέση Region Settings, επιλέγουμε σε ποια περιοχή της σελίδας θέλουμε να εμφανίζεται το block. Συνήθως εμφανίζονται στις πλαϊνές περιοχές (sidebars) ή όποιες άλλες υπάρχουν διαθέσιμες στο συγκεκριμένο πρότυπο. (Στα μαθήματά μας βλέπουμε τις διαθέσιμες περιοχές του προτύπου Startup Growth Lite).

Σελίδες Προβολής

Μπορούμε να επιλέξουμε σε ποιες σελίδες θα εμφανίζεται το block, ή σε ποιες σελίδες δεν θα εμφανίζεται. Ειδικά για την πρώτη σελίδα, γράφουμε <front>.

Τέλος κάνουμε κλικ στο Save block για να αποθηκεύσουμε το block που δημιουργήσαμε.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, όλη τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου block:

Επισήμανση: 
Υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που αφορούν τα blocks, όπως σε ποιες σελίδες εμφανίζονται, σε ποιο σημείο της σελίδας και με ποιους άλλους τρόπους μπορούν να δημιουργηθούν. Εξασκηθείτε όσο μπορείτε περισσότερο!
Προτεινόμενη Δραστηριότητα: 
Δημιουργήστε ένα νέο block στο site σας που θα εμφανίζεται μόνο στην πρώτη σελίδα και θα εμφανίζει μία εικόνα και ένα ρητό της αρεσκείας σας.
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (2 votes)