Διαφημίσεις στο site σου! Πως να βγάλεις χρήματα;

Μαθησιακός Στόχος: 
Όταν ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα θα γνωρίζετε με ποιον τρόπο μπορείτε να βγάλετε κέρδος από το site σας.
Εισαγωγή: 
Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πως μπορούμε να έχουμε κέρδος από το site μας.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Χρήση διαδικτύου
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Στόχος: Να κερδίσουμε χρήματα από το site μας!

Αν σκοπός του site μας ήταν να γράφουμε τις σκέψεις μας χωρίς αμοιβή, θα αγοράζαμε ένα ημερολόγιο με λουκετάκι.

Το να βγάλεις χρήματα από τις διαφημίσεις στο site σου δεν είναι ούτε εύκολη αλλά ούτε και δύσκολη υπόθεση,

Τρόποι για να βγάλετε χρήματα:

Αρχικά, θα αναφερθώ στο Affiliate marketing. Κατά την γνώμη μου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλετε χρήματα από το site σας.
Υποθέστε ότι πρέπει να προωθήσετε ένα κινητό το οποίο κοστίζει 100 ευρώ και προσφέρει προμήθεια 50%. Έτσι, από κάθε πελάτη που παραπέμπετε μέσω του affiliate link σας κερδίζετε 50 ευρώ. Η προμήθεια είναι πολύ καλή, αλλά δεν θα δείτε χρήματα από αυτή την πώληση. Από την άλλη πλευρά, αν προωθήσετε μια εταιρία πχ κινητής τηλεφωνίας, κάθε φορά που ο πελάτης θα πληρώνει την μηνιαία συνδρομή του, εσείς θα κερδίζετε χρήματα. Έτσι, και να κλείσετε το site σας, εσείς θα κερδίζετε χρήματα από το λεγόμενο recursive affiliate income.

Pay per click διαφήμιση. Αποτελεί την νο1 διαφήμιση σε ολόκληρο τον κόσμο. Το δημοφιλέστερο PPC δίκτυο, είναι της Google, το λεγόμενο Adsense. Αφού γραφτείτε σε ένα τέτοιο δίκτυο, αντιγράφετε τον κώδικα στο σημείο του website σας που θέλετε να φαίνονται οι διαφημίσεις, και πληρώνεστε για το κάθε κλικ.

CPM διαφήμιση. To CPM είναι τα αρχικά για το cost per mile, με άλλα λόγια κόστοε για 1000 εμφανίσεις. Αντί λοιπόν για κάθε κλικ, πληρώνεστε αναλόγως των εμφανίσεων που θα γίνουν.

Direct banner advertising. Η πιο παλιά μέθοδος διαφήμισης σε ιστοσελίδες. Στην ουσία γίνεται νοίκιασμα κάποιου χώρου από το website σας για διαφημιστικά banners. Πλέον, δεν πολυχρησιμοποιείται.

Παρακάτω, θα βάλω link από μερικά διαφημιστικά δίκτυα.

Εικόνα: 
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (1 vote)