Δωρεάν Φιλοξενία και Domain Name

Μαθησιακός Στόχος: 
Όταν ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα θα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για δωρεάν φιλοξενία του site σας και δωρεάν domain name.
Εισαγωγή: 
Τα αρχεία που αποτελούν το WebSite σας θα πρέπει να αποθηκευτούν (φιλοξενηθούν) σε κάποιο χώρο στο διαδίκτυο, ώστε να είναι δυνατή η προβολή τους στον παγκόσμιο ιστό. Στο μάθημα αυτό μαθαίνουμε πώς θα αποκτήσουμε δωρεάν χώρο και δικιά μας διεύθυνση.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Θα πρέπει ήδη να έχετε ένα δικό σας e-mail.
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Για να δημιουργήσετε το δικό σας website θα χρειαστείτε χώρο φιλοξενίας και διεύθυνση (domain name). Ο χώρος φιλοξενίας στοιχίζει περίπου 10€ το μήνα ενώ η διεύθυνση 20€  τη διετία. Για  τις ανάγκες των μαθημάτων, θα χρησιμοποιήσουμε μια υπηρεσία που μας προσφέρει δωρεάν φιλοξενία και διεύθυνση, το freehostingeu. Στο freehostingeu.com μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό ακολουθώντας τα βήματα που φαίνονται στο παρακάτω βίντεο. 

Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία του λογαριασμού θα χρειαστεί να τον ενεργοποιήσετε κάνοντας κλικ στον σχετικό υπερσύνδεσμο που θα σας σταλεί στο e-mail σας. Στη συνέχεια θα περάσετε στο freehostingeu και θα δημιουργήσετε ένα νέο domain name για σας. Προσέξτε να κάνετε κλικ στην τελευταία επιλογή για τη δημιουργία free domain name με κατάληξη eu.pn!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε με τη σειρά είναι:

  1. Μπαίνετε στο freehostingeu.com και κάνετε κλικ στο "Sign Up Now".
  2. Στην επόμενη οθόνη επιλέγετε "Free hosting plan" και κάνετε κλικ στο "Continue".
  3. Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στα πεδία που σημειώνονται με τον κόκκινο αστερίσκο και είναι υποχρεωτικά. Το τηλέφωνό σας δεν είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθεί. Υποβάλετε τη φόρμα.
  4. Μπαίνετε στο e-mail σας και ενεργοποιείτε το λογαριασμό σας στο freehostingeu. Έτσι ανοίγει πάλι το παράθυρο του freehostingeu.
  5. Κάνετε κλικ στην επιλογή "Domain Manager Access".
  6. Κάνετε κλικ στην επιλογή "Create a free eu.pn/me.pn Domain". Συμπληρώνετε το όνομα που θέλετε να έχει το site σας και κάνετε κλικ στο "Create".

Είστε έτοιμοι!

Παρακολουθήστε στο βίντεο τη διαδικασία (εμφανίστε τους υπότιτλους):

Επισήμανση: 
Μη χάσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο freehostingeu γιατί θα χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά.
Προτεινόμενη Δραστηριότητα: 
Δημιουργήστε το δικό σας λογαριασμό στο freehostingeu.com και ενεργοποιήστε τον. Δημιουργήστε ένα δικό σας domain name.
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (4 votes)