Εικόνες από το διαδίκτυο για το website σας

Μαθησιακός Στόχος: 
Όταν ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα θα μπορείτε να βρείτε εικόνες ελεύθερες από πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο και να τους δώσετε το μέγεθος που θέλετε, για να τις χρησιμοποιήσετε στο website σας.
Εισαγωγή: 
Οι εικόνες είναι απαραίτητες για ένα ωραίο website. Μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο εικόνες ελεύθερες από πνευματικά δικαιώματα και να τις χρησιμοποιήσουμε.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Χρήση διαδικτύου
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Website χωρίς εικόνες δεν γίνεται!

Σήμερα είναι πολύ εύκολο να έχουμε δικές μας φωτογραφίες ή να αναζητήσουμε φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε φωτογραφίες ελεύθερες από πνευματικά δικαιώματα. Ψάξτε στο διαδίκτυο για free photos για να τις χρησιμοποιήσετε ελεύθερα. Όταν αναζητάτε εικόνες στο google, μπορείτε να ορίσετε η αναζήτηση να γίνεται μόνο σε ελεύθερες εικόνες. Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Από το unsplash έχουν βρεθεί οι free φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για το myonlinebusiness. Οι φωτογραφίες είναι πολύ μεγάλες αλλά έγιναν μικρότερες με την online εφαρμογή pixlr/express. Οι φωτογραφίες προσαρμόζονται τις περισσότερες φορές από το ίδιο το Drupal και αν και είναι μεγάλες εμφανίζονται μικρότερες. Δεν είναι όμως σωστό να τις αφήνουμε έτσι μεγάλες αν δεν χρειάζεται, γιατί αργεί να εμφανιστεί η ιστοσελίδα. Πρέπει να τις μικραίνουμε.

Για τις εικόνες του Slideshow χρειαζόμαστε εικόνες μεγέθους 1140Χ500.

Πρώτα αλλάζω το μέγεθος (resize) και δίνω το σωστό στη μία από τις δύο διαστάσεις, ώστε η άλλη να είναι μεγαλύτερη από αυτή που θέλω. Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε πως είχα μία εικόνα 4762Χ3092. Πρώτα έφερα τη μεγάλη διάσταση στα 1140 pixels. Φυσικά διατηρώ τις αναλογίες και έτσι η δεύτερη διάσταση έγινε 740 pixels.

Στη συνέχεια με περικοπή (crop) κόβω τη δεύτερη διάσταση στα 500 pixels. Επιλέγω ποιο τμήμα της εικόνας επιθυμώ να κρατήσω μετακινώντας το πλαίσιο.

Δείτε την αλλαγή μεγέθους στο παρακάτω βίντεο:

Επισήμανση: 
Μην μεγαλώνετε εικόνες γιατί χάνουν την ποιότητά τους.
Προτεινόμενη Δραστηριότητα: 
Μπείτε στο Unsplash και αναζητήστε εικόνες για τη yoga. Κατεβάστε αυτή με την κοπέλα πάνω στο βράχο. Μειώστε το μέγεθός της στο 80%.
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (2 votes)