Επεξεργασία Εικόνων

Μαθησιακός Στόχος: 
Όταν ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα θα μπορείτε να αλλάζετε μέγεθος στις εικόνες σας και να εφαρμόζετε διάφορα εφέ, με τη χρήση του pixlr express.
Εισαγωγή: 
Οι εικόνες που χρησιμοποιούμε στο site μας πρέπει να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις, ανάλογα με το θέμα που χρησιμοποιούμε. Στο μάθημα αυτό μαθαίνουμε πώς να αλλάζουμε μέγεθος στις εικόνες με το pixlr express.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Χρήση διαδικτύου
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Οι εικόνες κάθε website είναι πολύ σημαντικό να είναι όμορφες και στο σωστό μέγεθος.

Για να επεξεργαστείτε τις εικόνες σας, δε χρειάζεται να έχετε το photoshop. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το free online tool: www.pixlr/express.

Στο παρακάτω βίντεο, χρησιμοποιούμε το Pixlr Express για να δώσουμε σε μία εικόνα με μεγαλύτερες διαστάσεις, τις διαστάσεις: 940Χ350 pixels που χρειαζόμαστε για το site.

Πρώτα της δίνουμε τη διάσταση 940 στο πλάτος ώστε να μειωθεί ομοιόμορφα και στη συνέχεια εφαρμόζουμε περικοπή στο ύψος και το κάνουμε ίσο με 350 pixels:

Εκτός από την αλλαγή στις διαστάσεις, εφαρμόσαμε το εφέ του καμβά, προσθέσαμε δύο νέες εικόνες και ορίσαμε ένα περίγραμμα.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορούμε να το κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας.

 

Επισήμανση: 
Να ξεκινάτε από μεγάλες εικόνες για να τις μικρύνετε και όχι μικρές για να τις μεγαλώνετε. Χάνουν σε ποιότητα οι εικόνες όταν τις μεγαλώνουμε. Να φέρνετε τη μία διάσταση στη σωστή τιμή και στη συνέχεια στην άλλη να εφαρμόζετε περικοπή.
Προτεινόμενη Δραστηριότητα: 
Κατεβάστε στον υπολογιστή σας την εικόνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και φέρτε την στις διαστάσεις 940Χ350.
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (3 votes)