Ολοκλήρωση της εγκατάστασης του Drupal

Μαθησιακός Στόχος: 
Όταν ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα θα μπορείτε να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του Drupal στον server και να έχετε έτοιμο το website σας!
Εισαγωγή: 
Αφού έχουμε ανεβάσει τα απαιτούμενα αρχεία στον server και έχουμε ετοιμάσει τη βάση δεδομένων μπορούμε να ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση του Drupal με τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το μάθημα.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Χρήση διαδικτύου
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Για τις ανάγκες των μαθημάτων, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την προτεινόμενη διανομή Drupal.

Αν έχετε ολοκληρώσει όλα τα προηγούμενα βήματα, θα πρέπει:

Πολύ ωραία λοιπόν! Μπορείτε τώρα να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο freehostingeu για να αντιγράψετε κάποια στοιχεία που θα σας χρειαστούν και να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του Drupal. Σε λίγα λεπτά το site σας θα είναι έτοιμο!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  1. Μπείτε στο freehostingeu συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Δείτε πώς ακριβώς ορίσατε το domain name για το site σας. Για μεγαλύτερη ευκολία αντιγράψτε το.
  2. Ανοίξτε μια καινούρια καρτέλα στον browser (μην κλείσετε το παράθυρο του freehostingeu) και γράψτε το domain name σας, για παράδειγμα mysupersite.eu.pn, ή επικολλήστε το αν το έχετε αντιγράψει.
  3. Αμέσως θα εμφανιστεί το παράθυρο της εγκατάστασης του Drupal, αν έχετε ολοκληρώσει σωστά όλες τις προηγούμενες εργασίες. Αφήστε επιλεγμένο το "Standard" και πατήστε "Save and continue"
  4. Στην επόμενη καρτέλα πατήστε πάλι το ίδιο.
  5. Φτάσατε τώρα στη σημαντική καρτέλα "Database Configuration". Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσετε θα τα βρείτε στο freehostingeu. Περάστε στο παράθυρό του που αφήσατε ανοικτό, κάντε κλικ στο Dashboard και στη συνέχεια στο Database Manager. Αντιγράψτε και επικολλήστε τα στοιχεία.
  6. Στην εγκατάσταση του Drupal κάντε στη συνέχεια κλικ στο Advanced Options και συμπληρώστε και κει τα στοιχεία βρήκατε στο freehostingeu. Πατήστε Save and Continue.
  7. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο "View your existing site".

Το site σας είναι έτοιμο!

Προσοχή! Διαβάστε την Επισήμανση παρακάτω!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη διαδικασία (Εμφανίστε τους υπότιτλους στο βίντεο)

Επισήμανση: 
Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση θα συνδεθείτε σαν administrator στο website σας με username: admin και password: password. Αμέσως, από το μενού People, κάντε Edit στον Admin και αλλάξτε με στοιχεία της επιλογής σας τα username, password, e-mail.
Προτεινόμενη Δραστηριότητα: 
Ολοκληρώστε την εγκατάσταση του website σας.
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (4 votes)