Πώς θα προσθέσετε εργαλειοθήκη επεξεργασίας κειμένου

Μαθησιακός Στόχος: 
Όταν ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα θα γνωρίζετε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε μία εργαλειοθήκη επεξεργασίας κειμένου στο site σας και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για την εισαγωγή εικόνων.
Εισαγωγή: 
Στο distribution που χρησιμοποιούμε, κατά την δημιουργία άρθρων ή βασικών σελίδων, δεν υπάρχουν δυνατότητες επεξεργασίας κειμένου, για παράδειγμα να κάνουμε τα γράμματα έντονα κλπ. Χρειαζόμαστε ένα νέο Module.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Εγκατάσταση Module.
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Κατά τη δημιουργία ενός άρθρου ή μίας βασικής σελίδας, στην περιοχή Body, εισάγουμε το κείμενο που θέλουμε να περιέχει.

Αν θέλουμε να έχουμε περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας, μπορούμε να εγκαταστήσουμε ένα νέο module, το Ckeditor. Τα βήματα που πρέπει να κάνουμε με τη σειρά είναι:

Αν αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τη μέθοδο του παραπάνω βίντεο, μπορούμε εναλλακτικά να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα για την εγκατάσταση του Module:

  • Αποσυμπιέζουμε το αρχείο zip που κατεβάσαμε. Μέσα θα βρούμε το φάκελο ckeditor.
  • Ανεβάζουμε χρησιμοποιώντας το Filezilla (ftp) ολόκληρο το φάκελο στον server μας, στη διαδρομή: sites\all\modules, όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα:

  • Αφού ανεβάσουμε το φάκελο, συνδεόμαστε στο site μας σαν διαχειριστές και ενεργοποιούμε το Module ckeditor που θα έχει ήδη εμφανιστεί, επειδή ανεβάσαμε το φάκελο των αρχείων.

Αφού ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση και ενεργοποίηση του Module, θα έχουμε διαθέσιμη την εργαλειοθήκη στο παράθυρο της δημιουργίας νέου άρθρου ή  βασικής σελίδας:

Για την ενεργοποίηση όλων των δυνατοτήτων, να φροντίζετε πάντα να έχετε ενεργοποιήσει το FULL HTML στο Text Format!!!

Για την εισαγωγή εικόνας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αντίστοιχο κουμπάκι της πρώτης σειράς, αφού πρώτα ανεβάσουμε την εικόνα που χρειαζόμαστε με ftp στο φάκελο images που πρέπει να δημιουργήσουμε για να συγκεντρώνουμε εκεί τις εικόνες μας.

Στο πλαίσιο που εμφανίζεται, δίνουμε στοιχεία, όπως το παρακάτω παράδειγμα:

 

Επισήμανση: 
Για την ενεργοποίηση όλων των δυνατοτήτων, να φροντίζετε πάντα να έχετε ενεργοποιήσει το FULL HTML στο Text Format!!!
Προτεινόμενη Δραστηριότητα: 
Εγκαταστήστε το Module στο site σας και πειραματιστείτε με τις δυνατότητες που σας προσφέρει!
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (1 vote)