Τι είναι τα Modules;

Μαθησιακός Στόχος: 
Όταν ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα θα γνωρίζετε τι είναι τα modules.
Εισαγωγή: 
Το Drupal είναι ένα πανίσχυρο CMS. Όποια δυνατότητα θέλουμε να έχει το site μας μπορούμε να την προσθέσουμε εγκαθιστώντας ένα module.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Χρήση διαδικτύου
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Το Drupal ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα CMS από το ότι είναι πανίσχυρο. Μεγάλο μέρος από τη δύναμή του τη χρωστά στα Modules. Τα Modules είναι επεκτάσεις και έξτρα δυνατότητες που μπορούμε να εγκαταστήσουμε στο site μας. Όποια δυνατότητα και να θελήσουμε, θα βρούμε ένα Module που θα την κάνει. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 34.653 Modules διαθέσιμα στο Drupal.org.

Κατά την βασική εγκατάσταση του Drupal εγκαθίστανται τα απαραίτητα μόνο Modules. Στα distributions (διανομές) γίνονται επιπλέον όλες οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις modules ώστε το site μας να πάρει την επιθυμητή μορφή του distribution. Στα μαθήματά μας, επιλέξαμε να εγκαταστήσουμε το distribution Startup Growth Lite. Έτσι εκτός από τα απαραίτητα modules έχουν εγκατασταθεί κι άλλα, όπως το Slider για το slide show της πρώτης σελίδας.

Μερικά modules, χρειάζονται κι άλλα modules για να λειτουργήσουν σωστά. Για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε ένα module πρέπει πρώτα να εγκαταστήσουμε όλα τα modules που απαιτούνται γι αυτό. 

Μπορεί να έχουμε εγκαταστήσει ένα module αλλά να μην το έχουμε ενεργοποιήσει.

Βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα τμήμα του παραθύρου Modules:

Με την επιλογή Install new module μπορούμε να ξεκινήσουμε την εγκατάσταση ενός νέου module.

Μερικά Modules δεν είναι ενεργοποιημένα, όπως το blog και το book.

Διαβάστε περισσότερα για την εγκατάσταση ενός module και την ενεργοποίηση.

 

Επισήμανση: 
Θα πρέπει να εγκαθιστούμε όσα modules είναι πραγματικά απαραίτητα στο site μας. Η άσκοπη χρήση των modules θα κάνει το site να αργεί να φορτώσει.
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (2 votes)