Τροποποίηση του CSS - Uppercase, Lowercase, Capitalize

Μαθησιακός Στόχος: 
Να τροποποιούμε CSS
Προαπαιτούμενες γνώσεις: 
Λιγοστές γνώσεις CSS.
Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: 

Για να μην εμφανίζονται κεφαλαία τα γράμματα στο site μας και να εμφανίζονται αναλόγως την μορφή που θα τα βάλουμε εμείς, πρέπει να επεξεργαστούμε το CSS.

Αρχικά για να το επεξεργαστούμε, μπαίνουμε στο site που έχουμε για host, στην προκειμένη περίπτωση το freehostingeu.com. Αφού κάνουμε σύνδεση, κάνουμε κλικ στο File Manager. Έπειτα κάνουμε κλικ στον φάκελο που θα περιέχει το domain του site μας paradeigma.eu.pn. Στη συνέχεια, κλικ στον φάκελο Sites-->All-->Themes-->startupgrowth_lite και τέλος διπλό κλικ στο αρχείο style.css.

Στην γραμμή 152, έχει τον εξής κώδικα: h1, h2, h3, h4, h5, h6 { line-height: 1.20; padding: 0; margin: 20px 0 10px 0; font-weight: 700; text-transform: uppercase; }

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι είτε να βγάλουμε το text-transform: uppercase; αν θέλουμε τα γράμματα να εμφανίζονται όπως τα προσθέσαμε εμείς, είτε να το αλλάξουμε σε text-transform: capitalize (έτσι ώστε το πρώτο γράμμα να ξεκινάει με κεφαλαίο και τα άλλα μικρά). Υπάρχει φυσικά και το text-transform: lowercase; αν θέλουμε να είναι όλα μικρά.

Όταν το σβήσουμε, ή το αλλάξουμε όπως προτιμούμε, πατάμε save. Έπειτα πηγαίνουμε στο site μας και πατάμε ctrl+F5 ώστε να γίνει hard refresh και να καθαριστεί η μνήμη το browser.

Πλέον, η αλλαγή γίνεται φανερή.

Εικόνα: 
Tags: 
Αξιολόγηση (πρέπει να έχετε συνδεθεί): 
5
Average: 5 (1 vote)